banner_01

Kennismaking met het begeleidingsmodel Hooi op je vork

Workshop Hooi op je vork voor begeleiders, verzorgenden, paramedici, leidinggevenden en gedragskundigen
Hersenletsel heeft ingrijpende gevolgen, zowel voor degene die het krijgt als voor de mensen in zijn of haar omgeving. Vaak is iemand met hersenletsel blijvend aangewezen op hulp.

Het begeleiden van mensen met hersenletsel roept veel vragen op. Hoe help je iemand zijn leven weer op orde te krijgen? Wat wil die persoon bereiken en wat is er nog mogelijk? Hoe ga je om met ambities die niet meer aansluiten bij de huidige mogelijkheden? En wat doe je als iemand zich helemaal geen beeld van de toekomst kan vormen?

Het begeleidingsmodel Hooi op je vork biedt ondersteuning bij het vinden van antwoorden op deze vragen. Hooi op je vork is een praktische methode voor het begeleiden van mensen met hersenletsel. Ben je geïnteresseerd in deze methode of ben je van plan Hooi op je vork in te voeren? Deze informatieve, enthousiasmerende workshop biedt je de mogelijkheid in korte tijd met Hooi op je vork kennis te maken.

Doelgroep
De workshop is bedoeld voor begeleiders, verzorgenden, paramedici, gedragskundigen en leidinggevenden die zich willen informeren over het begeleidingsmodel. De workshop is ook geschikt als aftrap voor de invoering van het begeleidingsmodel in je organisatie.

Resultaat
Je bent je ervan bewust dat begeleiding van cliënten met hersenletsel een specifieke, individugerichte aanpak vraagt. Je bent op de hoogte van de uitgangspunten van het begeleidingsmodel Hooi op je vork. Je hebt kennisgemaakt met de stappen waaruit het model bestaat (ontdekken, ontwikkelen) en de kapstok waaraan informatie wordt opgehangen (leefgebieden).

De workshop
Tijdens de workshop krijg je informatie over Hooi op je vork als begeleidingsmodel voor mensen met hersenletsel. Via praktische oefeningen maak je kennis met de werkwijze. Aan de hand van een video komt de samenhang tussen hersenletselkenmerken en begeleidingsaspecten op een praktische manier aan bod. Er is volop ruimte voor vragen.
De volgende onderdelen komen aan de orde:
– Hooi op je vork: wat houdt de methode in?
– Stappen van het begeleidingsmodel: ontdekken, ontwikkelen, leefgebieden, doelen;
– Hersenletsel en begeleiding (video Hooi op je vork);
– Beantwoording van vragen.

Praktische informatie

Duur 1 dagdeel
Aantal deelnemers 10 – 30

Incompany

Code 5100
Datum & plaats in overleg

Informatie aanvragen

Laatste nieuws

HersenletselCongres 2023

Maandag 27 november 2023 ReeHorst, Ede Hét jaarlijks terugkerend congres...

Meer info

Instap e-learning

  Door de druk op de zorg is er sprake van een grotere wisseling van...

Meer info

Post HBO-opleiding gespecialiseerde verpleegkundige Niet-Aangeboren Hersenletsel

Handvatten voor zorg en omgang met complexe cliëntengroep In januari 2022 startte...

Meer info