banner_01

Cursusaanbod Axon Leertrajecten

Als gevolg van hersenletsel kunnen allerlei veranderingen op fysiek, cognitief, emotioneel, gedragsmatig en sociaal gebied ontstaan. Deze veranderingen beïnvloeden de dagelijkse leef- en leersituatie van mensen met hersenletsel . De gevolgen van hersenletsel zijn vaak zo complex, dat voor elke patiënt een specifieke, individuele aanpak noodzakelijk is. Mensen met NAH vormen dan ook een doelgroep met een specifieke zorg- en ondersteuningsbehoefte.

Vanuit de overtuiging dat mensen met NAH goede zorg en begeleiding verdienen door goed toegeruste professionals bieden wij met AXON leertrajecten  cursusaanbod voor alle professionals in de zorg- en dienstverlening die te maken hebben met deze doelgroep.

In ons cursusaanbod bouwen we altijd voort op kennis over de hersenen: hoe werken de hersenen, hoe kan hersenletsel ontstaan en wat kan er dan misgaan in de hersenen? Vanuit die kennis  gaan we vervolgens de verdieping in, vaak gericht op de vervolgproblemen en/of de begeleiding van cliënten en hun omgeving. 

Door kennis op te doen over de oorzaken en gevolgen van hersenletsel ontwikkel je een professionele beroepshouding en versterk je je vaardigheden in de omgang met cliënten met NAH én hun omgeving. Zo kun je wezenlijk bijdragen aan de kwaliteit van hun leven, ontwikkeling en participatie en dat van hun naasten.

 

Welke cursus past bij jou?

Zoek jij een gedegen basis in de begeleiding van mensen met hersenletsel? Kijk dan eens naar de verschillende basiscursussen. Zo is er niet alleen een opleiding tot ‘gespecialiseerde verpleegkundige NAH’, maar zijn er ook basiscursussen voor onder andere begeleiders, verzorgenden, paramedici en maatschappelijk werkers op mbo- en hbo-niveau.

Heb jij al een basiscursus of -opleiding afgerond, en heb je behoefte aan verdieping, bijvoorbeeld over het toepassen van begeleidingsmethodieken of het omgaan met agressie of psychiatrische stoornissen? Dan past een vervolgcursus het beste bij jou. Bij elke basis- en vervolgcursus gebruiken we jouw eigen casuïstiek als uitgangspunt.

In jouw werkpraktijk blijf je uitdagingen tegenkomen, in de begeleiding en zorg voor jouw cliënten. Daarom hebben we terugkomdagen ontwikkeld. Tijdens zo’n terugkomdag frissen we op wat je eerder bij ons leerde. Aan de hand van ervaringen, casuïstiek en vragen uit de praktijk verdiep je jouw kennis en verbreed je jouw competenties in het begeleiden van cliënten met hersenletsel. Je gaat geïnspireerd en met nieuwe praktische handvatten naar huis.

Vooral behoefte aan een eerste basisbegrip in een bepaald onderwerp en/of ter introductie van een begeleidingsmethodes? Kijk dan eens bij de introductie workshops

Laatste nieuws

Post HBO-opleiding gespecialiseerde verpleegkundige Niet-Aangeboren Hersenletsel

Basiscursus Ernstig hersenletsel, veroorzaakt door bijvoorbeeld een CVA, een ongeluk/trauma,...

Meer info

Instap e-learning

Basiscursus Ernstig hersenletsel, veroorzaakt door bijvoorbeeld een CVA, een ongeluk/trauma,...

Meer info

HersenletselCongres 2023

Basiscursus Ernstig hersenletsel, veroorzaakt door bijvoorbeeld een CVA, een ongeluk/trauma,...

Meer info

Basiscursus gepland in open inschrijving

Basiscursus Ernstig hersenletsel, veroorzaakt door bijvoorbeeld een CVA, een ongeluk/trauma,...

Meer info