banner_01

Omgaan met cliënten met hersenletsel

Instap online training voor begeleiders of ondersteunend personeel en vrijwilligers

Veel mensen werkzaam in de zorg en dienstverlening en in de arbeidsintegratie hebben, met meer of minder regelmaat, te maken met een persoon met niet-aangeboren hersenletsel. Dit hersenletsel kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld een CVA, een ongeluk/trauma, ziekte of aandoening, door zuurstofgebrek of vergiftiging.

Ben jij zo’n professional? Dan krijg je vaak ook te maken met het ‘andere’ gedrag van deze cliënten. Door meer te weten over de achtergronden van dit gedrag groeit jouw begrip  voor een cliënt met hersenletsel.
Heb je geen ruimte om direct de basiscursus te volgen? Dan kan deze online training een prettige eerste stap of kennismaking zijn.

Doelgroep
Deze online training is geschikt voor professionals in uiteenlopende functies in de zorg en dienstverlening aan mensen met hersenletsel. Denk hierbij aan de gehandicaptenzorg en ouderenzorg. Qua niveau is deze training bruikbaar voor mensen op mbo-3-niveau en hoger.

Resultaat
Na afloop van deze online training:

  • heb je meer begrip voor het gedrag van cliënten met hersenletsel, doordat je enige kennis hebt over het letsel en de gevolgen ervan;
  • beschik je over een aantal praktische handvatten om in dagelijkse situaties te kunnen reageren op gedrag ten gevolge van hersenletsel.

De online training
Deze online training over hersenletsel is echt een instap e-learning. Het geeft je een stukje basiskennis, maar geen volledige opleiding. Het is voornamelijk gericht op kennis opdoen, en niet zo zeer gericht op het ontwikkelen van jouw vaardigheden of houding als professional.

We verwachten dat je ongeveer 2 en half uur bezig bent met deze online training.

De online training start met algemene uitleg, waarna je drie inhoudelijke hoofdstukken doorloopt: oorzaken en gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel; begeleiding en behandeling (incl. stoornisinformatie) en verwerking en rouw.
Elk hoofdstuk wordt afgesloten met checkvragen, zo controleer je zelf of jij de inhoud goed begrepen hebt. De hele online training sluiten we af met een meerkeuzetoets. Behaal je die? Dan ontvang je via de leeromgeving een certificaat, als bewijs van deelname.

Je krijgt na betaling via iDeal direct toegang tot de online training. Deze toegang is voor 1 jaar. 

Praktische informatie

Deze online training kost €48,50 per gebruiker (incl. btw).


Je kunt deze online training direct bestellen en betalen via iDeal.
Na betaling krijg je een mail met de mogelijkheid een account aan te maken, en kun je direct starten met de online training.

 

Direct bestellen en starten

Laatste nieuws

Post HBO-opleiding gespecialiseerde verpleegkundige Niet-Aangeboren Hersenletsel

Instap online training voor begeleiders of ondersteunend personeel en vrijwilligers Veel...

Meer info

Instap e-learning

Instap online training voor begeleiders of ondersteunend personeel en vrijwilligers Veel...

Meer info

HersenletselCongres 2023

Instap online training voor begeleiders of ondersteunend personeel en vrijwilligers Veel...

Meer info

Basiscursus gepland in open inschrijving

Instap online training voor begeleiders of ondersteunend personeel en vrijwilligers Veel...

Meer info