Interview: Neuropsychologische diagnostiek en behandeling bij hersenletsel
‘Op het moment dat je begrijpt waar je naar kijkt, kun je de juiste interventies kiezen’
‘Wat veel gedragskundigen en psychologen bij de behandeling en begeleiding van mensen met hersenletsel bezighoudt, is toch wel de vraag wat de invloed van dit letsel is op het gedrag en de emoties van hun patiënten’, constateert Haike Van Stralen. ‘Daar meer vanaf weten is inderdaad belangrijk omdat inzicht je aanpak stuurt’, voegt Annelies Buhrmann daaraan toe. ‘Op het moment dat je begrijpt waar je naar kijkt, kun je de juiste interventies kiezen, de juiste prognose geven, en snappen aan welke knoppen je het eerst moet draaien.’
Haike en Annelies zijn klinisch psychologen en geven les in de PAO Psychologie cursus Neuropsychologische diagnostiek en behandeling bij hersenletsel. PAO Psychologie is een ‘zusje’ van AXON Leertrajecten: dezelfde mensen zijn verbonden aan beide organisaties, waarbij PAO zich richt op nascholing voor psychologen en pedagogen.
Op de PAO site lees je de rest van het interview met Haike en Annelies, over de toegevoegde waarde van neuropsychologische diagnostiek en behandeling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.
De volgende topics komen aan bod:
- De noodzaak van neuropsychologische diagnostiek
- De belangrijke rol van gedragskundigen
- Van wetenschap naar werkvloer
- De cursus
- De juiste dingen doen