banner_01

Merijne Hazenoot

Merijne stelt zich graag aan je voor: “Mijn naam is Merijne Hazenoot-Hoorn. Via mijn werk wil ik bijdragen aan goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedereen. Dit doe ik op verschillende manieren. Zo werk bij een adviesbureau via waar ik een bijdrage lever aan het dichten van gaten in het zorg- en hulpverleningsaanbod voor mensen met complexe hulpvragen. Ook ben ik eigen ondernemer. Ik werk als coach en gestalt psycholoog in opleiding met mensen die vanwege de gave van hun neurodiversiteit ook tegen problemen aanlopen in het contact met anderen en de acceptatie van henzelf. Daarnaast ontwikkel ik trainingen voor zorgpersoneel over hoe zij kunnen omgaan met zingevingsvragen van een patiënt. Zo ben ik betrokken geraakt bij Axon leertrajecten – waar ik trainingen verzorg die toegespitst zijn op het omgaan met zingevingsvragen van iemand met niet aangeboren hersenletsel. Als eigen ondernemer ben ik ook betrokken bij een werkgroep voor wetenschappelijk onderzoek op het vlak van leefstijl en integrative medicine en schrijf ik ervaringsgerichte blogs voor een psychologische kennis-community.
In al dit werk zet ik kennis in van de zorgethiek – een stroming in de ethiek die nadenkt over wat ‘goede’ zorg is. De zorgethiek gaat uit van het idee dat tijdens het zorgproces het perspectief van de cliënt centraal moet staan en dat machtsverhoudingen tussen de cliënt en de zorgverlener onderzocht moeten worden om tot ‘goede’ zorg te komen. De zorgvrager is in zijn kwetsbare vraag om hulp immers afhankelijk van de professie van de zorgverlener. Het is daarom belangrijk dat de zorgverlener oog en aandacht heeft voor de complexe behoeften van de zorgvrager. Wat ‘goede’ zorg is, hangt af van de specifieke situatie en de behoeften van de zorgvrager. In de trainingen die ik aanbied leer je hoe je als zorgverlener bij kan dragen aan ‘goede’ zorg voor de zorgvrager vanuit het zorgethische denken.
Verschillende studies en opleidingen heb ik gevolgd om aan het doel van goede, betaalbare en toegankelijke zorg bij te dragen. Zo studeerde ik toegepaste psychologie, sociale gezondheidswetenschappen, een premaster zorgethiek en een master zorgmanagement. Daarnaast volg ik een opleiding tot Gestalt- en Systeemtherapeut vanuit de ervaringsgerichte Psychosociale Hulverlening. In mijn werk zet ik dan ook regelmatig ervaringsdeskundigheid in. Dit is bijvoorbeeld te lezen in dit artikel. Daarnaast ben ik lid van de Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde.”

Cursussen en opleidingen

Binnen Axon Leertrajecten geeft Merijne les in de volgende opleidingen:

Laatste nieuws

Post HBO-opleiding gespecialiseerde verpleegkundige Niet-Aangeboren Hersenletsel

Handvatten voor zorg en omgang met complexe cliëntengroep In januari 2022 startte...

Meer info

Basiscursus gepland in open inschrijving

Werk jij als verpleegkundige, paramedicus, maatschappelijk werkenden of (ambulant)...

Meer info

Boeken over NAH – Lees over niet-aangeboren hersenletsel

Ben je op zoek naar diepgaande inzichten en praktische hulpmiddelen om beter...

Meer info

Gepland: Begeleiden cliënten als MAF-coach

Gepland: Begeleiden cliënten als MAF-coach \'Met MAF meer mens\' is een bewezen...

Meer info

Gepland in november: Rouw en levend verlies

Rouw en levend verlies bij NAH Als gevolg van hersenletsel krijgen getroffenen en...

Meer info

Demenzien vernieuwd! Een interview over het begeleidingsmodel ‘Demenzien’

We hebben Patty van Belle, ontwikkelaar en trainer van het begeleidingsmodel \'Demenzien\'...

Meer info