banner_01

Merijne Hazenoot

Merijne stelt zich graag aan je voor: “Mijn naam is Merijne Hazenoot-Hoorn. Via mijn werk wil ik bijdragen aan goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedereen. Dit doe ik op verschillende manieren. Zo werk bij een adviesbureau via waar ik een bijdrage lever aan het dichten van gaten in het zorg- en hulpverleningsaanbod voor mensen met complexe hulpvragen. Ook ben ik eigen ondernemer. Ik ontwikkel trainingen voor zorgpersoneel over hoe zij kunnen omgaan met zingevingsvragen van een patiënt. Zo ben ik betrokken geraakt bij Axon leertrajecten – waar ik trainingen verzorg die toegespitst zijn op het omgaan met zingevingsvragen van iemand met niet aangeboren hersenletsel. Als eigen ondernemer ben ik ook betrokken bij een werkgroep voor wetenschappelijk onderzoek op het vlak van leefstijl en integrative medicine.

In al dit werk zet ik kennis in van de zorgethiek – een stroming in de ethiek die nadenkt over wat ‘goede’ zorg is. De zorgethiek gaat uit van het idee dat tijdens het zorgproces het perspectief van de client centraal moet staan en dat machtsverhoudingen tussen de client en de zorgverlener onderzocht moeten worden om tot ‘goede’ zorg te komen. De zorgvrager is in zijn kwetsbare vraag om hulp immers afhankelijk van de professie van de zorgverlener. Het is daarom belangrijk dat de zorgverlener oog en aandacht heeft voor de complexe behoeften van de zorgvrager. Wat ‘goede’ zorg is, hangt af van de specifieke situatie en de behoeften van de zorgvrager. In de trainingen die ik aanbied leer je hoe je als zorgverlener bij kan dragen aan ‘goede’ zorg voor de zorgvrager vanuit het zorgethische denken.

Verschillende studies en opleidingen heb ik gevolgd om aan het doel van goede, betaalbare en toegankelijke zorg bij te dragen. Zo studeerde ik toegepaste psychologie, sociale gezondheidswetenschappen, een premaster zorgethiek en een master zorgmanagement. Daarnaast start ik een opleiding tot Gestalt- en Systeemtherapeut. In mijn werk zet ik ook regelmatig ervaringsdeskundigheid in. Dit is bijvoorbeeld te lezen in dit artikel. Daarnaast ben ik lid van de Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde.”

Cursussen en opleidingen

Binnen Axon Leertrajecten geeft Merijne les in de volgende opleidingen:

Laatste nieuws

Post HBO-opleiding gespecialiseerde verpleegkundige Niet-Aangeboren Hersenletsel

Handvatten voor zorg en omgang met complexe cliëntengroep In januari 2022 startte...

Meer info

Basiscursus gepland in open inschrijving

Werk jij als verpleegkundige, paramedicus, maatschappelijk werkenden of (ambulant)...

Meer info

Lezen over niet-aangeboren hersenletsel

Heb je behoefte aan meer achtergrond over NAH, een naslagwerk om in de kast te hebben...

Meer info

Gepland: Begeleiden cliënten als MAF-coach

Gepland: Begeleiden cliënten als MAF-coach \'Met MAF meer mens\' is een bewezen...

Meer info

Workshop Ziekte-inzicht: juni 2024

Ziekte-inzicht Een gevolg van hersenletsel kan zijn dat een cliënt geen of beperkt...

Meer info

Gepland in november: Rouw en levend verlies

Rouw en levend verlies bij NAH Als gevolg van hersenletsel krijgen getroffenen en...

Meer info