banner_01

Ellis Merkelijn

Ellis stelt zich graag aan je voor: “Mijn naam is Ellis Merkelijn. Ik gaf leiding aan een mooie innovatieve zorgorganisatie tot ik in 2011 op 44-jarige ben getroffen door een herseninfarct. De blijvende gevolgen van mijn hersenletsel maakte dat ik deze functie moest loslaten. De pittige periode waarin ik mezelf na mijn revalidatie weer helemaal opnieuw moest uitvinden, heeft me gebracht waar ik vandaag sta. Door mijn persoonlijke (herstel)ervaringen te verbinden met mijn andere werkervaring, ben ik mij gaan inzetten voor meer passende ondersteuning voor mensen die na de revalidatie thuis vaak pas echt de gevolgen van hun letsel in het dagelijkse leven ervaren.

Door de Basiscursus Ervaringsdeskundigheid Niet Aangeboren Hersenletsel (EDNAH) aan de Hanzehogeschool in Groningen te volgen kreeg ik de tools om mijn ervaringskennis op een deskundige wijze te kunnen inzetten. Inmiddels ben ik ook al vele jaren docent van deze waardevolle cursus.

Als zelfstandige ervaringsdeskundige heb ik 8 jaar aan vele mooie projecten mogen werken. Een belangrijk deel hiervan doe ik samen met Marja Steegenga vanuit Stichting HersenletselSupport. We onderscheiden ons door professionaliteit en ervaringsdeskundigheid te combineren. Deze unieke samenwerking zorgt voor verfrissende inzichten en een aanpak die aansluit bij de praktijk.

Het heeft even geduurd voordat ik de kracht van mijn eigen kwetsbaarheid heb leren (er)kennen. De kracht waarmee ik kon en mocht gaan loslaten en me kon gaan richten op dat wat nu past en goed voor me is. Daarom richt ik mij de laatste jaren, door mijn beperkte belastbaarheid, vooral op het lesgeven. Een waardevolle en passende wijze om vanuit ervaringsdeskundigheid meer ruimte te creëren voor het persoonlijk herstelproces van anderen.”

Cursussen en opleidingen

Binnen Axon Leertrajecten geeft Ellis les in de volgende opleidingen:

Laatste nieuws

Post HBO-opleiding gespecialiseerde verpleegkundige Niet-Aangeboren Hersenletsel

Handvatten voor zorg en omgang met complexe cliëntengroep In januari 2022 startte...

Meer info

Basiscursus gepland in open inschrijving

Werk jij als verpleegkundige, paramedicus, maatschappelijk werkenden of (ambulant)...

Meer info

Boeken over NAH – Lees over niet-aangeboren hersenletsel

Ben je op zoek naar diepgaande inzichten en praktische hulpmiddelen om beter...

Meer info

Gepland: Begeleiden cliënten als MAF-coach

Gepland: Begeleiden cliënten als MAF-coach \'Met MAF meer mens\' is een bewezen...

Meer info

Gepland in november: Rouw en levend verlies

Rouw en levend verlies bij NAH Als gevolg van hersenletsel krijgen getroffenen en...

Meer info

Demenzien vernieuwd! Een interview over het begeleidingsmodel ‘Demenzien’

We hebben Patty van Belle, ontwikkelaar en trainer van het begeleidingsmodel \'Demenzien\'...

Meer info