banner_01

Marja Steegenga

Marja stelt zich graag aan je voor; “Even stilstaan is vaak een hele vooruitgang” is de rode draad in mijn werk als counselor en trainer. Samen weer kijken naar mogelijkheden en perspectief. Dit doe ik vanuit Stichting HersenletselSupport samen met Ellis Merkelijn. We onderscheiden ons door professionaliteit en ervaringsdeskundigheid te combineren. Deze unieke samenwerking zorgt voor verfrissende inzichten en een aanpak die aansluit bij de praktijk.

Daarvoor heb ik ruim 30 jaar vanuit diverse functies met mensen met hersenletsel en hun naasten gewerkt. Als voormalig coördinator van (het huidige) Hersenletsel Netwerk Noord kwamen er veel vragen van mensen na de revalidatie. Vaak kwam dan pas echt de confrontatie met de veranderingen. Voor Ellis en mij was dit een belangrijke reden om te starten met HersenletselSupport.

Naast onze stichting werk ik vanuit mijn eigen praktijk Mijander met mensen met vragen op het gebied van persoonlijke- en loopbaanontwikkeling. Specialismen in mijn werk zijn onder meer; om gaan met (werk)stress, rouw en verlies, en het ZKM-zelfonderzoek, waarbij je aan de slag gaat met je levensverhaal.

Omdat ieder mens uniek is heb ik als Mindfulness- en ACT-trainer methodieken samengevoegd tot de MAF-training anders omgaan met stress. MAF combineert het beste van Mindfulness, ACT en Focussen. Dankzij het winnen van de Hersenbokaal en vervolgsubsidie van de Hersenstichting zijn we vanuit HersenletselSupport in de gelegenheid gesteld de MAF-methodiek aan te passen voor mensen met hersenletsel en hun naasten, tot de online training ‘Met MAF meer mens’.

In de praktijk blijkt dat veel professionals ‘Met MAF meer mens’ gebruiken als rode draad in de begeleidingen met mensen met hersenletsel. Dat juichen we van harte toe. We willen je graag scholing bieden over de achtergrond en methodiek van MMMM. We kijken ernaar uit om samen met je aan de slag te gaan met deze unieke werkwijze. Op deze manier leer je nog beter aan te sluiten bij herstel, zodat mensen met hersenletsel weer meer regie hebben over hun leven.”

Cursussen en opleidingen

Binnen Axon Leertrajecten geeft Marja les in de volgende opleidingen:

Laatste nieuws

Post HBO-opleiding gespecialiseerde verpleegkundige Niet-Aangeboren Hersenletsel

Handvatten voor zorg en omgang met complexe cliëntengroep In januari 2022 startte...

Meer info

Basiscursus gepland in open inschrijving

Werk jij als verpleegkundige, paramedicus, maatschappelijk werkenden of (ambulant)...

Meer info

Boeken over NAH – Lees over niet-aangeboren hersenletsel

Ben je op zoek naar diepgaande inzichten en praktische hulpmiddelen om beter...

Meer info

Gepland: Begeleiden cliënten als MAF-coach

Gepland: Begeleiden cliënten als MAF-coach \'Met MAF meer mens\' is een bewezen...

Meer info

Gepland in november: Rouw en levend verlies

Rouw en levend verlies bij NAH Als gevolg van hersenletsel krijgen getroffenen en...

Meer info

Demenzien vernieuwd! Een interview over het begeleidingsmodel ‘Demenzien’

We hebben Patty van Belle, ontwikkelaar en trainer van het begeleidingsmodel \'Demenzien\'...

Meer info