banner_01

Niels Farenhorst

Niels Farenhorst (1957) is klinisch psycholoog, neuropsycholoog en psychotherapeut. Hij werkte bijna 45 jaar bij verschillende instellingen in de neurorevalidatie; eerst als ergotherapeut, later als psycholoog. Hij is vanaf het begin van AXON hieraan als docent verbonden. Hij is daarnaast docent bij de opleiding tot specialist klinisch neuropsycholoog en bij het ITON. Hij geeft lezingen op congressen, symposia en bijeenkomsten van patiëntengroepen. Tevens begeleidde hij cliëntgesprekken bij instellingen voor ambulante begeleiding.

Publicaties

  • (Co)-auteur van drie hoofdstukken over seksualiteit en hersenletsel in het boek “Seksualiteit bij ziekte en lichamelijke beperking” . (Van Gorcum, 2008)
  • Co-auteur van hoofdstuk in Handboek Neuropsychologische Behandeling over verwerking en acceptatie na hersenletsel.(Boom, 2010)
  • Auteur hoofdstukken “Verwerking” en “Seksualiteit bij ziekte en handicap” in Handboek revalidatiepsychologie (Boom, 2014)
  • Co-auteur behandelprotocol “Prikkelbaarheid na hersenletsel” (Boom)
  • Co-auteur: Hersenletsel: begrijpen en begeleiden (Lemma, 2015)
  • Redactielid/co-auteur Handboek Neuropsychotherapie (Boom, 2016). Hoofdstukken over CGT, ACT, Agressie en Seksualiteit na hersenletsel)
  • Auteur hoofdstukken “Gesprekstherapie na hersenschade: enkele basisprincipes” en “Identiteit: over een veranderd zelf na hersenletsel” in De rol van neuropsychologie bij psychotherapie (BSL:, 2019).
  • Sinds 2006 vaste columnist voor de nieuwsbrief van de sectie “Revalidatie” van het NIP.

Cursussen en opleidingen

Binnen Axon Leertrajecten geeft Niels les in de volgende opleidingen:

Laatste nieuws

HersenletselCongres 2023

Maandag 27 november 2023 ReeHorst, Ede Hét jaarlijks terugkerend congres...

Meer info

Instap e-learning

  Door de druk op de zorg is er sprake van een grotere wisseling van...

Meer info

Post HBO-opleiding gespecialiseerde verpleegkundige Niet-Aangeboren Hersenletsel

Handvatten voor zorg en omgang met complexe cliëntengroep In januari 2022 startte...

Meer info